Kom godt i gang med dit Joomla site

Jeg har gennem flere år været med til at oprette hjemmesider baseret på Joomla! Joomla er et gratis CMS der lader dig styre indholdet og udseendet på din hjemmeside - hver for sig, hvilket netop er fordelen... Når først din hjemmeside er sat op, kan du (og andre brugere) oprette og ændre indholdet, som var det et normalt tekstbehandlingsprogram. Der er altså ikke behov for at "nørde" når først siden er sat i drift.

Med Joomla får du måske ikke samme professionelle udtryk, som med en hjemmeside til flere tusinde kroner, men f.eks. den mindre virksomhed, iværksætteren eller foreningen, kan nå rigtig langt for væsentligt færre midler.

Domæne og webhotel

Køb dit webhotel og domæne hos f.eks. i123.dk - her kan du også vælge en standard Joomla CMS installation, der hjælper dig godt på vej. Der findes mange andre udbydere, sikkert også nogle der er billigere, men hos i123 har jeg oplevet god service og høj stabilitet. Hvis du søger andre domæner en .dk vil jeg foreslå, at du kigge hos One.com som har en masse endelser at vælge mellem og fornuftige priser.

Joomla skabelon

Jeg har selv gode erfaringer med skabeloner fra Joomlashack. De har en række gratis skabeloner, der fint kan anvendes til simple sider. For et beskedent beløb kan du imidlertid købe dig til en af de flottere og mere avancerede skabeloner.

Hvis du køber starthjælpen fra Guldmageren får du rabat på din skabelon fra Joomlashack

Joomla udvidelser (extensions)

Der findes mange - rigtig mange - udvidelser til Joomla! Udvidelser kan hjælpe dig med stort set alt du måtte ønske på din side, men det er en jungle og du kan hurtige bruge meget tid på finde den rette og på at få det til at virke tilfredsstillende. Nogle udvidelser koster penge, mens andre er gratis eller reklamefinansierede.

Igen kan jeg anbefale dig at tage et kig hos Joomlashack, f.eks.

Hvis du køber starthjælpen fra Guldmageren får du rabat på evt. udvidelser fra Joomlashack

Statistik og analyse

Så snart din side er online, sidder du muligvis er grubler over, hvad brugerne synes om siden og om de overhovedet kigger forbi. Google Analytics kan hjælpe dig med svar på nogle af dine spørgsmål og guide dig i jagten på forbedringer.

Søgemaskineoptimering - SEO

Lad dine brugere finde dig når de søger på relevante udtryk. Med den rette opbygning og de rette ord er du godt på vej.

Alt det andet...

Med ovenstående punkter har du måske en fin side med glade brugere og tilfredsstillende trafik - men der er sikkert også stadig mange muligheder for yderligere forbedringer

  • Sitemap
  • Nyhedsmail
  • Reklamér med din side
    • Facebook-reklamer
    • Google AdWords
    • Remarketing/retargeting
  • Tjen penge med Google AdSense

Husk opdateringer

Både Joomla!, skabeloner og udvidelser opdateres jævnligt med nye funktioner og bedre sikkerhed. Hvis du ikke selv ønsker at holde øje, kan Guldmageren også hjælpe dig her.

Ejerskab og forpligtigelser

Husk også at kigge nærmere på ejerskabet og evt. forpligtigelser, hvis du får hjælp udefra. Hos Guldmageren har du altid fuld ejerskab over domæne, hjemmeside og indhold - du kan til enhver tid vælge at stoppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning.

Få uforpligtende tilbud

Vil du gerne høre mere om mulighederne, så kontakt Guldmageren